open-navfaktor-logo
search
Brutalno ubistvo
Mještani oteli dvojicu nedužnih muškaraca, pretukli ih i zapalili
Dvojica nedužnih muškaraca brutalno su u srijedu ubijena u Meksiku jer su mještani vjerovali da se radilo o otmičarima djece
01.09.2018. u 13:05
get url
text
Dvojica muškaraca pretučena i zapaljena

Nepotvrđene glasine kako osumnjičeni otmičari slobodno šetaju ulicama u meksičkoj državi Puebli okončane su tragedijom u srijedu popodne, kada je bijesna rulja pretukla dvojicu nevinih te ih zapalila i ubila.

Snimak koji se pojavio u javnosti prikazuje trenutak u kojem je rulja zarobila Alberta Floresa Moralesa (53) i njegovog bratića Ricarda Floresa Rodrigueza (21), polila ih benzinom te zapalila.

Njih dvojica su kamionom putovala u San Francisco Boqueron kako bi obavili kupovinu. Zaustavili su se u blizini lokalne škole kako bi kupili alkohol, kada su privukli pažnju mještana. Bijesna rulja ih je izvukla iz vozila te ih napala jer su vjerovali da su djeca koja su se nalazila u kamionu u njemu zadržana mimo njihove volje.

Policija ih je lišila slobode zbog upravljanja motornim vozilom u alkoholiziranom stanju te ih je prebacila u obližnju policijsku stanicu. Međutim, oko 150 uznemirenih mještana su nekoliko minuta kasnije upali u stanicu, uhvatili Moralesa i Ridrigueza te ih izvukli van i zapalili.

Lokalni tužilac je naknadno poslao saopćenje u kojem su sadržani preliminarni nalazi istrage, koji sugiraju da su Morales i Rodriguez, inače poljoprivrednici, nemaju nikakve veze sa kidnapovanjem djece.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.