Direktor Vodovoda i kanalizacije Kantona Sarajevo Enver Hadžiahmetović posjetio je Općinu Ilidža na poziv načelnika Senaida Memića. U kratkom razgovoru koji je bio dobronamjeran i konstruktivan razgovarali su o svim problemima, a posebno o novonastalom problemu vodosnabdjevanja naselja Glavogodina.

- Vrlo brzo smo usaglasili obaveze i dužnosti stanovnika naselja Glavogodina, Vodovoda i kanalizacije i Općine Ilidža kako bismo riješili problem registracije korisnika. Sa stanovnicima ovog naselja dogovoren je sastanak u srijedu, 3. jula na kojem ćemo postići konačan dogovor a u skladu sa obavezama i uz učešće svi koji su neophodni za rješavanje ovog problema. Nadam se da će se stvari rješavati po današnjem dogovoru, a Općina Ilidža kroz instituciju načelnika preuzima punu odgovornost za provođenje obaveza u okviru zakonskih propisa - kazao je načelnik Memić.

U drugom dijelu razgovarali su o aktuelnim problemima kojih ima dosta, te dogovorili tehnologiju, redosljed postupaka, a koji će zadovoljiti potrebe Općine, interese Vodovoda i zakonitost u njihovom rješavanju, saopćeno je iz Općine Ilidža.