- Mjesečna primanja i naknade isplaćivat će se uredno i na vrijeme. Obilježavanje značajnih datuma i događaja uradit ćemo skromno i bez okupljanja. Obilježit ćemo to medijski, po tom pitanju pojačano djelovati - naglasio je.

Ističe da će se sve što je sad bitno rješavati odmah. Neke od aktivnosti bit će prolongirane.

- Za najugroženije davat ćemo jednokratne novčane pomoći. Putem boračkih udruženja u toku je osiguranje paketa životnih namirnica - naglasio je.

Osim zahvalnosti Vladi KS, pohvalio je suradnju i sa štabovima civilne zaštite i Federalnim ministarstvom za pitanje boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata.

Na današnjoj zajedničkoj konferenciji za novinare Vlade i Štaba civilne zaštite KS ministar Grabovica podsjetio je i na to da boračka populacija u velikom broju spada u zdravstveno rizične kategorije stanovništva, te ih je pozvao da poštuju upute institucija o provođenju naredbi i odluka u vrijeme krize izazvane koronavirusom.

Po mišljenju medicinskih stručnjaka epidemiološka situacija u Kantonu Sarajevo je pod nadzorom, a zdravstvene ustanove u Kantonu u dobroj koordinaciji.