open-navfaktor-logo
search
Sastanak u Podgorici
Mitrović: Za projekat izgradnje međudržavnog mosta preko Tare još se čeka Bevanda
Osigurana su sredstva za projekat izgradnje međudržavnog mosta preko rijeke Tare, na cestovnom pravcu Hum-Šćepan Polje, ali se duže od godinu čega saglasnost Ministarstva finasnija i trezora Bosne i Hercegovine Vjekoslava Bevande. O ovome je ministar komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Vojin Mitrović upoznao ambasadora BiH u Crnoj Gori Branimira Jukića tokom posjete Podgorici.
07.06.2022. u 20:44
get url
text
Vojin Mitrović i Branimir Jukić

VEZANI TEKST - Bevandina ucjena: Ministarstvo finansija BiH zbog novca za RTV Herceg-Bosne stopiralo međudržavni projekat?

Kako je saopćeno, nakon radne posjete Tirani, Mitrović je u Podgorici održao sastanak s Jukićem sa kojim je razgovarao o infrastrukturnim projektima dviju zemalja.

- Fokus razgovora bio je Sporazum o izgradnji međudržavnog mosta preko rijeke Tare na cestovnom pravcu Hum – Šćepan Polje. Ministar Mitrović je upoznao ambasadora Jukuća da su za ovaj projekat osigurana sredstva, ali da se još uvijek čeka saglasnost Ministarstva finansija i trezora BiH.

Također, istakao je da jedan od prioriteta za Bosnu i Hercegovinu, ali i Crnu Goru, rekonstrukcija cestovnog pravca Hum – Šćepan Polje kojim je prošao putujući za Tiranu, a koji je u katastrofalnom stanju - navedeno je u saopćenju Ministarstva komunikacija i prometa BiH.

Dodaje se da su se Mitrović i Jukić složili da bi Jadransko-jonska magistrala i željeznica od Čapljine preko Trebinja do Nikšića doprinijele razvoju turizma i povezivanju dviju regija, što bi u konačnici rezultiralo poboljšanom infrastrukturnom povezanosti dviju zemalja.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.