open-navfaktor-logo
search
GP Rača
Mitrović: Prijevoz robe se obavlja bez većih poteškoća, preispitati policijske pratnje za kamione
Nakon što se jučer uvjerio u izuzetno tešku situaciju trenutnog stanja u cestovnom teretnom prijevozu na Graničnom prijelazu Bosanska Gradiška, ministar komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Vojin Mitrović obišao je danas i Granični prijelaz Rača.
26.03.2020. u 15:56
get url
text

Nakon obilaska GP Rača, Mitrović je razgovarao sa predstavnicima Granične policije BiH, Uprave za indirektno oporezivanje BiH i prijevoznicima te se na licu mjesta uvjerio da je stanje na ovom prijelazu zadovoljavajuće s obzirom na to da nema dugih čekanja na prelazak granice niti se stvaraju kolone vozila kao što je to bio slučaj u Bosanskoj Gradišci.

Mitrović je sve vozače kojima je, kako je istakao, u ovom trenutku najteže, zamolio za strpljenje i razumijevanje jer Ministarstvo na čijem je čelu radi sve kako bi normaliziralo cjelokupno stanje. Također, istakao je zahvalnost i svim pripadnicima Granične policije, Uprave za indirektno oporezivanje i pratećih inspekcija koji, također, neumorno obavljaju težak posao.

Na kraju je naglasio kako je neophodno da Republika Srbija preispita potrebu policijske pratnje za kamione koji prelaze u Republiku Srbiju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.