Čak su i rumunski mediji izvještavali o Eisinovim bliskim odnosima sa Vučićem, dugogodišnjim kampanjama koje je za njega radio, a posebno o fenomenu botova, mreže lažnih naloga za internet promociju i rat sa "metama".

Vučić je i za ove izbore angažirao marketinšku kampanju ovog Izraelca. Prema saznanjima Nove zbog predstojećih izbora u Beograd je stiglo pedesetak ljudi koji su angažirani samo na kreiranju kampanje Vučićevih naprednjaka

Saradnja SNS-a i Izraelaca traje od 2004. godine do danas. Pauzu su imali samo 2008. kada su angažirani za kampanju Borisa Tadića.

Portal Direktno, prošle godine objavio je Eisinovu konsultantsku i finansijsku ponudu, a do koje su došli rumunski mediji. Iz ponude se vidi da ove usluge za njegov tim iznose najmanje 100.000 eura tokom jednog mjeseca kampanje. A u Srbiji kod Vučića ih je bilo najmanje 120, odnosno minimum 10 miliona eura je plaćano Vučićevom strategu za širenje mržnje i agresije među građanima i uništavanje političkih protivnika. 

U Rumuniji je ovaj Izarelac poznat po političkom savjetovanju u kampanji 2016. bivšeg predsjednika SDP-a Livia Dragne, koji je 2019. osuđen na tri godine zatvora zbog zloupotrebe službenog položaja, jer je fiktivno zapošljavao svoje partijske kolege na radna mjesta na kojima se godinama nikada nisu pojavljivali.

Raniji medijski izvještaji navode da su Vučić i Eisin svoj odnos i povjerenje gradili godinama i na kraju ostvarili zapažene rezultate.

Predsjednik SNS-a nikada nije krio saradnju sa Eisinom. 

- Eisin je moj prijatelj skoro deceniju. Zahvaljujući njegovim sugestijama, Bogdanovićevu prednost na izborima za gradonačelnika Beograda 2004. godine sveo sam sa 16 na svega 0,5 posto. Pomagao mi je tada, pomaže nam sada i uvijek će nam pomagati - rekao je jednom prilikom Vučić govoreći o beogradskim izborima.