open-navfaktor-logo
search
U toku istraga
Misteriozna smrt Bišćanina u Hrvatskoj: Rekli da je umro prirodnom smrću, tokom obdukcije u tijelu nađen metak
Mehura Handanović, 55-godišnjak iz sela Vikići kod Bihaća, koji je navodno umro prirodnom smrću 31.oktobra u susjednoj Hrvatskoj, po svemu sudeći je stradao od vatrenog oružja.
04.11.2022. u 16:01
get url
text

Zbog njegove misteriozne smrti Tužilaštvo Unsko-sanskog kantona naložilo je prikupljanje materijalnih dokaza koji će biti proslijeđeni hrvatskim istražnim organima.

Handanović je, naime, na zasad nepoznat način stradao na farmi muznih krava u selu Sadilovac, nadomak hrvatskog mjesta Rakovica, gdje je dugo godina bio zaposlen. 

Navodno su hrvatske vlasti, na osnovu izvještaja mrtvozornika, njegovu smrt proglasil prirodnom, te je tijelo dopremljeno u rodno mjesto radi dženaze.

Međutim, porodici je cijela situacija bila sumnjiva, budući da Handanović nije imao nikakvih zdravstvenih tegoba, te su se obratili Tužilaštvu USK sa zahtjevom da se obavi obdukcija. 

Obdukcija je obavljena jučer u Kantonalnoj bolnici "Dr. Irfan Ljubijankić" i kako nam je nezvanično potvrđeno tom prilikom u tijelu Mehure Handanovića je pronađen metak, koji se zaustavio u predjelu srca, dok je ulazna rana bila na leđima.

Iz MUP-a Unsko-sanskog kantona nam je potvrđeno da su njihovi policijski službenici jučer, zajedno sa dežurnim tužiocem, prisustvovali obdukciji u Kantonalnoj bolnici u Bihaću.

Kako su nam kazali u MUP-u USK, ljekar će dati svoj nalaz, a policija je sačinila svoj izvještaj i fotodokumentaciju, te će sve biti proslijeđeno hrvatskoj policiji koja je obaviještena posredstvom Interpola o poduzetim radnjama. 

U ovim trenucima nije poznato šta se dešavalo u Hrvatskoj. Prema nekim nepotvrđenim informacijama, navodno je na mjestu pronalaska tijela obavljan uviđaj, ali nije jasno kako je došlo do toga da smrt bude proglašena prirodnom. 

Handanović je danas ukopan na mjesnom mezarju u rodnom selu Vikići, a od istražnih organa Hrvatske očekuje provođenje detaljne istrage o cijelom slučaju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.