open-navfaktor-logo
search
Posjećuje treninge
Misteriozna priča švicarskog fudbala: Ko je žena koju nazivaju "crna udovica"?
Dama u visokim potpeticama ili kožnim čizmama često je znala pratiti treninge Grasshoppersa u trening kampu Niederhasli
20.08.2019. u 16:30
get url
text

Jedan od dva švicarska kluba ispao je iz borbe za plasman u grupnu fazu Lige prvaka. Za eliminaciju viceprvaka Basela pobrinuo se austrijski LASK, dok će se Young Boysi za mjesto među kremom evropskog klupskog fudbala pokušati izboriti u dvomeču protiv Crvene zvezde.

I dok se klub iz Berna priprema za gostovanje nekadašnjeg prvaka Evrope, švicarski portal Blick.ch objavio je zanimljivu priču o misterioznoj dami koja redovno prati treninge švicarskih klubova.

Dama u visokim potpeticama ili kožnim čizmama često je znala pratiti treninge Grasshoppersa u trening kampu Niederhasli, koji od ove sezone igra u Challenge League (drugi rang takmičenja op.a), i to u vrijeme dok je ekipu trenirao Nijemac Thorsten Fink. Jedne večeri ju je u Marco Djuricin primjetio unutar klupskog internata, nakon čega je morala napustiti ovaj objekt.

Nakon odlaska Thorstena Finka sa mjesta šefa struke Skakavaca, misteriozna žena počela se pojavljivati na treninzima Wila, gdje se prema saznanjima Blicka pojavljivala u posljednjih desetak godina.

{$galerijaFotografija}

O misterioznoj ženi govorio je i Axel Thoma, koji je u periodu od 2010. do 2014. godine bio trener i sportski direktor Wila.

- Dali smo joj nadimak "crna udovica" jer je uvijek bila odjevena u crno - objasnio je Thoma kako je nepoznata žena dobila nadimak.

Kako pišepoznati portal, "crna udovica" je i tada izbjegavala bilo kakav razgovor, pa je Thoma dao zadatak maserki Wila da pokuša uspostaviti kontakt sa nepoznatom ženom.

- Maserki je rekla da je interesuje isključivo trening. Nama nikada nije smetala - naglasio je Thoma.

Dešavalo se povremeno da misteriozna dama fudbalerima daje ceduljice sa svojim brojem telefona, a znala ih je zakačiti i za brisače njihovih automobila, piše Blick.

Iako je objavio fotografije misteriozne dame, švicarski portal odlučio je "zamutiti" njeno lice i tako je u potpunosti ne otkriti javnosti.

Crna udovica 20.08.2019.
1 od 3
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.