open-navfaktor-logo
search
Klijenti su slavni
Misterija najskuplje torte: Vole je Kardashianke, a originalni recept nastao je u Danskoj
Rođendanska tortra u obliku korpe s ružama tradicionalna je poslastica na stolu Kris Jenner i Kim Karsdashian, a postala je viralna zbog navodne cijene od čak sedam hiljada dolara.
08.03.2023. u 11:18
get url
text

Sedam generacija proizvode se na istom mjestu, a originalni recepti za njihove ukusne slastice, slatke zalogajčiće, kolače i torte dolaze iz Danske, gdje je famozna slastičarska manufaktura Hansen's Cakes osnovana prije više od 170 godina.

No krajem 19. stoljeća seli se u Sjedinjene Američke Države, a njeni klijenti danas su najslavnije žene svijeta poput Paris i Nicky Hilton, Tori Spelling, te članice porodice Kardashian.

Porodica Kardashian stalni su kupci ovih slastica već više od tri desetljeća, a Hansen‘s Cake isporučuje im kolače, torte i slastice za sve svečane prilike i porodična okupljanja.

Svojih pet minuta slave na društvenoj mreži TikTok pomenuta torta zaradila je kada je jedna od korisnica prikazala kako reže svoju rođendansku tortu uz poruku: "Neprocjenjivo: narezati sedam hiljada dolara vrijednu tortu kakvu vole Kardashianke".

To je bilo dovoljno da video preko noći postane viralan i skupi više od 2,7 miliona pregleda, a da se niko nije sjetio provjeriti je li ključna informacija o cijeni torte barem približno istinita.

Kad je porodica Kardashian u pitanju, naime, sve je moguće, pa i da svaki zalogaj torte kojom se časte košta više od cijene prosječnog ručka u boljem restoranu.

Nakon brojnih komentara po društvenim mrežama o cijeni torte, oglasila se i spomenuta slastičarnica koja je priložila snimke rođendanske torte kakvu su početkom prošlog mjeseca isporučili za peti rođendan Stormi Webster, kćerke Kylie Jenner i Travisa Scotta.

- Obećavamo vam da je cijena mnogo niža. Spomenuta cijena je samo glasina - napisali su u svojoj objavi.

Na kraju se pokazalo da je Kim Kardashian za vjenčanje s Kanyeom Westom 2014. godine naručila vjenčanu tortu visoku 213 centimetara, čija je cijena bila sedam hiljada dolara, dok je standardnu rođendansku tortu moguće nabaviti već od 95 dolara, pa više.

 

@hansencakes Our first TikTok #cake #losangeles #la #hansencakesbakery #kardashians #jenner #kyliejenner #stormi ♬ stormi you look like mommi babi - kyliejenner

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.