open-navfaktor-logo
search
Zanimljivo...
"Misterija" Arnautovog pasoša: Oba pečata pokazuju ulaz u Hrvatsku, šta je htio dokazati?
Da li je prisustvovao potpisivanju ugovora kod notara ili nije, da li je morao uopće biti prisutan, da li je njegov potpis autentičan ili nije, po svoj prilici dokazivat će se na sudu
20.01.2020. u 19:39
get url
text

Damir Arnaut, zastupnik u Parlamentu Bosne i Hercegovine, objavio je danas na Twitteru fotografije svoga pasoša kojima je valjda htio dokazati da je boravio u Hrvatskoj na godišnjem odmoru u vrijeme kada su kod notara ovjereni ugovori između, kako se čini, svih zastupnika SBB-a, pa i njega i njegove bivše stranke. 

Arnaut je objavio dvije fotografije. Na jednoj je pečat Granične policije Hrvatske sa datumom - 12. 07. 2019. godine. Na drugoj je također pečat Granične policije Hrvatske sa datumom - 22. 07. 2019. godine. Datum kada su ovjereni ugovori kod notara, kako to tvrde iz SBB-a i kako se može vidjeti na fotografijama koje su iz te stranke dostavljeni medijima, je 19. 07. 2019. godine. 

Objavom fotografija pasoša Arnaut je valjda htio dokazati kako je u periodu 12. juli - 22. juli boravio u Hrvatskoj.  Međutim, oba pečata pokazuju ulaz u Hrvatsku, a ne ulaz i izlaz iz te susjedne zemlje, što je valjda bila Arnautova namjere da dokaže. Čini se kako je dojučerašnji SBB-ovac u navedenom periodu ipak izlazio iz Hrvatske, pa je tako komotno 19. jula mogao biti i u Sarajevu. 

Da li je prisustvovao potpisivanju ugovora kod notara ili nije, da li je morao uopće biti prisutan, da li su zastupnici potpisali ugovore kada su pereuzeli mandate pa su oni naknadno notarski obrađeni, da li je njegov potpis autentičan ili nije, po svoj prilici dokazivat će se na sudu. 

SBB od njega, ali i od bivše članice Jasne Duraković, zastupnice u Skupštini Kantona Sarajevo, sada potražuje novčanu naknadu zbog napuštanje stranke. Novac traže upravo po osnovu tih ugovora. 

 

Oba pečata pokazuju ulaz u Hrvatsku

Pečati koji pokazuju ulaz i izlaz iz zemlje trebali bi izgledati kao na fotografiji ispod. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.