open-navfaktor-logo
search
Prozvao Baku i Pašu
Misimovićeva šokantna ispovijest: "Ideš na klupu jer Braco ne želi na beka, a Boli je rođendan"
Zvjezdan Misimović, bivši fudbalski A reprezentativac BiH i aktuelni v. d. tehnički direktor i koordinator nacionalnih selekcija, ispričao je jednu zanimljivu priču koja se dogodila u Beogradu.
07.04.2020. u 09:27
get url
text

Uoči utakmice protiv Srbije i Crne Gore koja je odigrana u oktobru 2005. godine, naš veznjak otkrio je zbog čega nije bio u startnoj postavi.

Prozvao je tadašnjeg selektora Blaža Sliškovća i direktora reprezentacije Ahmeda Pašalića.

- Najgori trenutak ili najbolnija tačka u karijeri mi je bila utakmica sa Srbijom i Crnom Gorom u Beogradu. Imao sam baš veliki motiv. Mislim da smo nekoliko dana prije igrali kući sa San Marinom, prišao mi je Pašalić i rekao da me odmaraju za Srbiju i da neću igrati, pošto sam u to vrijeme bio standardan. Rekao sam OK, a onda u Beogradu, sat pred utakmicu sastanak. Zovnu me Baka (Slišković, op.a) i Paša (Pašalić, op.a) gore i Baka kaže: Braco (Hasan Salihamidžić) neće da igra desnog beka, hoće da igra naprijed, Bola (Elvir Bolić) ima ili je imao rođendan, moraš ti na klupu. U tom momentu srušio mi se svijet. Nisam mogao da vjerujem šta se dešava - kazao je Misimović u razgovoru za podcast oPsajd.

Miske je objasnio kako su u to vrijeme funkcionisale stvari u našoj reprezentaciji.

- Pašalić je bio alfa i omega tada u reprezentaciji. Baka kao trener je dobar trener, donio je dobre odluke, ali je oko njega bila, hajmo reći, opasna situacija. Mada ja ni sa Pašalićem nikada nisam imao neki problem. Nije mi nikada ništa učinio, ali čuje se sve i svašta - naglasio je Misimović.

BiH je poražena sa 0:1 i ostala je bez plasmana na Svjetsko prvenstvo 2006. godine u Njemačkoj.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.