open-navfaktor-logo
search
Legendarni bh. veznjak
Misimović otkrio ko su tri najveća talenta bh. fudbala, u karijeri žali samo zbog jedne stvari
Nakon što se oprostio od dresa fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, Zvjezdan Misimović ostao je u uskoj vezi s njom kroz funkcije koje je obnašao i koje obnaša u FSBiH.
01.06.2020. u 09:14
get url
text

Nekadašnja "desetka" našeg nacionalnog tima tima u razgovoru za Transfermarkt.de govorio je o svojoj karijeri.

Jedan neostvareni transfer jedina je stvar za kojom popularni Miske žali.

- Jedino zbog čega malo žalim i zbog čega sam razočaran je što nisam prešao iz Wolfsbruga u Schalke 04. Bio sam već Schalkeov, olovka za potpis je bila spremna, ali nažalost do transfera nije došlo - ispričao je Misimović, te dodao:

- Umjesto toga, prešao sam u Galatasaray. Ali u Turskoj ili si na dnu ili na vrhu. Tamo si najveći heroj ili najveći gubitnik.

Fudbaler koji je titule u Bundesligi osvajao s Bayernom i Wolfsburgom trenutno je angažovan kao savjetnik Izvršnog odbora FSBiH, a od početka godine je v. d. tehničkog direktora i koordinatora nacionalnih selekcija.

Misimović je otkrio i koja su to tri najveća bh. talenta od kojih bi naš "A" tim u budućnosti itekako mogao profitirati.

- Podstruktura je obećavajuća. Ermedin Demirović, Amer Gojak i Amer Dedić će imati velike karijere. Nije ni toliko kritično što profesionalci biraju Bosnu i Hercegovinu samo u seniorskom timu - objasnio je Misimović, dodavši:

- Na kraju jedino je važno da XY igrač igra srcem i sa strašću za našu zemlju. Zaista mi nije bitno gdje je trenirao. Ponekad talenat nije dovoljan. Ne zato što je igrač loš, već zato što je neotkriven. Uvjeti u Bosni i Hercegovini i manjim državama su drugačiji nego u Njemačkoj, Španiji ili Italiji. U tim zemljama skauting osigurava da ne propadnete kroz pukotine.

Zvjezdan Misimović je u dresu Zmajeva odigrao 84 utakmice, postigao je 25 golova i zabilježio 28 asistencija, dok je prema evidenciji portala za koji je dao intervju za mladu reprezentaciju SR Jugoslavije upisao četiri nastupa.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.