Nekadašnja "desetka" našeg nacionalnog tima tima u razgovoru za Transfermarkt.de govorio je o svojoj karijeri.

Jedan neostvareni transfer jedina je stvar za kojom popularni Miske žali.

- Jedino zbog čega malo žalim i zbog čega sam razočaran je što nisam prešao iz Wolfsbruga u Schalke 04. Bio sam već Schalkeov, olovka za potpis je bila spremna, ali nažalost do transfera nije došlo - ispričao je Misimović, te dodao:

- Umjesto toga, prešao sam u Galatasaray. Ali u Turskoj ili si na dnu ili na vrhu. Tamo si najveći heroj ili najveći gubitnik.

Fudbaler koji je titule u Bundesligi osvajao s Bayernom i Wolfsburgom trenutno je angažovan kao savjetnik Izvršnog odbora FSBiH, a od početka godine je v. d. tehničkog direktora i koordinatora nacionalnih selekcija.

Misimović je otkrio i koja su to tri najveća bh. talenta od kojih bi naš "A" tim u budućnosti itekako mogao profitirati.

- Podstruktura je obećavajuća. Ermedin Demirović, Amer Gojak i Amer Dedić će imati velike karijere. Nije ni toliko kritično što profesionalci biraju Bosnu i Hercegovinu samo u seniorskom timu - objasnio je Misimović, dodavši:

- Na kraju jedino je važno da XY igrač igra srcem i sa strašću za našu zemlju. Zaista mi nije bitno gdje je trenirao. Ponekad talenat nije dovoljan. Ne zato što je igrač loš, već zato što je neotkriven. Uvjeti u Bosni i Hercegovini i manjim državama su drugačiji nego u Njemačkoj, Španiji ili Italiji. U tim zemljama skauting osigurava da ne propadnete kroz pukotine.

Zvjezdan Misimović je u dresu Zmajeva odigrao 84 utakmice, postigao je 25 golova i zabilježio 28 asistencija, dok je prema evidenciji portala za koji je dao intervju za mladu reprezentaciju SR Jugoslavije upisao četiri nastupa.