open-navfaktor-logo
search
Progovorio o sukobu
Misimović nazvao Bajevića "takozvanim princom"
Gostujući u specijalu N1 posvećenom stanju u bh. fudbalu Zvjezdan Misimović govorio je o nedavnom sukobu sa Dušanom Bajevićem.
23.11.2020. u 09:32
get url
text

Do sukoba je došlo u bazi Zmajeva na Ilidži prije utakmice Zmajeva s Italijom na Grbavici, a poslije izjava Misimovića u bh. medijima koje su se odnosile na stanje u Fudbalskom savezu Bosne i Hercegovine i reprezentaciji BiH.

- To je prošlost. Samo ću toliko reći da jedan takozvani princ ne bi se trebao tako ponašati. O detaljima ne bih pričao. Treba gledati u budućnost - rekao je Misimović za N1 pa se dotakao svojih izjava u medijima.

VEZANI TEKST - Svi incidenti: Mitraljezac Misimović "izrešetao" Sušića, "prodao" saigrače, Ćiro Blažević ga optužio za izdaju

- Objasnio sam kako je procedura išla kod izbora trenera. Sa mnom su bili Sejo Kajtaz, Ivica Osim, Dušan Bajević. Sve kako je bilo, tako sam rekao. Rekao sam da je naš prvi izbor bio Meho Kodro, ali je odmah na Izvršnom odobru palo to ime. Iz RS-a se nisu slagali s tim prijedlogom, zato što je Kodro igrao utakmicu na Koševu protiv Saveza. Ne vidim tu neki razlog jer ima ljudi u Izvršnom odboru što su učestvovali u toj utakmici - obrazložio je Miske.

Dinu Begića će uskoro na čelu FSBiH zamijeniti Vico Zeljković, donedavni predsjednik Borca, u javnosti još poznatiji i kao sestrić Milorada Dodika.

- Novi predsjednik je mlad, perspektivan i direktan. Zna šta hoće i mislim da će nam to mnogo značiti u budućnosti. Predsjednik Begić je bio tu tokom historijskog plasmana na SP. To mu niko ne može uzeti. Sa Vicom Zeljkovićem ćemo imati više šansi za budućnost reprezentacije - smatra Misimović.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.