Predsjednik KSBiH

Mirza Teletović objasnio koliko su sportisti bitni za državu

Objavljeno: 18.12.2018. u 14:07

Bivši NBA igrač govorio u Travniku kao jedan od panelista na Četvrtom poslovnom forumu koji je organizovao Evropsloi pokret

FOTO: FENA

Veoma je bitno da se svi sportisti uključe u svoje saveze kako bi se stvorili dobri uvjeti, jer dobri rezultati se ne mogu očekivati ako, naprimjer, Košarkaški savez ne fukcionira, ocijenio je danas predsjednik Košarkaškog saveza BiH Mirza Teletović.

Bivši NBA igrač govoreći u Travniku kao jedan od panelista na Četvrtom poslovnom forumu koji je organizovao Evropski pokret kazao je da je ušao u Košarkaški savez BiH kako bi pomogao da se pokuša vratiti stara slava košarci.

Iako su nedavno bh. kadeti bili prvaci Evrope, Teletović naglašava da nedostaje podrška države.

- Sportisti su najbolji ambasadori svoje zemlje, cijeli svijet priča kada neka reprezentacija ode na Svjetsko prvenstvo. Tako se pravi lijepa reklama za BiH - rekao je Teletović navodeći primjer da su ga ljudi prilikom jednog gostovanja u Kini pitali za fudbalskog reprezentativca Edina Džeku.

Izvor:   Fena

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije