navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Estrada

Mirza Selimović pred nastup u rodnom Srebreniku: Dva dana nisam spavao kada sam dogovorio koncert

Zanimljivo je da će mu specijalna gošća biti Ilma Karahmet

Objavljeno: 21.06.2019. u 07:58
get url
text

Mirza Selimović, jedan od najuspješnijih mladih bh. pjevača, u subotu s početkom u 20 sati održat će veliki koncert u rodnom Srebreniku.

- Imam veliku tremu. Radili smo pobjednički koncert nakon što sam bio najbolji na "Zvezdama Granda" i na stadionu je bilo više od 30.000 ljudi. Sada imam priliku da napravimo nešto slično, ali na trgu. Kada sam dogovorio ovaj koncert sa nadležnim u općini, dvije noći nisam spavao. Naravno, za ovu priliku pripremio sam pojačan bend i prateće vokale. Svi muzičari su iz Srebrenika i iz Tuzlanskog kantona, a iz Sarajeva nam dolazi Mensura Bajraktarević - kaže Mirza Selimović za Faktor te dodaje da će koncert biti održan povodom Dana grada Srebrenika.

U aprilu ove godine Selimović je objavio emotivni duet "Avet" s Milicom Todorović koji ima blizu 6 miliona pregleda, a zanimljivo je da će mu na koncertu u Srebreniku specijalna gošća biti Ilma Karahmet.

- Nisam želio puno gostiju jer imam puno pjesama da izvedem. Ilmu sam izabrao kao jedinu gošću jer je sjajna kao osoba, a i kao pjevačica je vanserijska. Sa Ilmom ću izvesti i duet "Da se opet rodim" - otkriva Mirza.

U 2019. godini Selimović zna samo za uspjehe.

- Fino se radi. Na terenu reakcije publike su odlične. To je veoma bitno. Ako nastavimo ovim tempom, nadam se uskoro nekom većem koncertu u Sarajevu. Izlazak albuma smo prongirali za jesen, tako da je realno da naredne godine radimo neku lijepu priču u glavnom gradu BiH. Možda koncert za Dan žena u Skenderiji ili sličnom prostoru – kaže na kraju Mirza.