open-navfaktor-logo
search
Izabrani i zamjenici
Mirza Selimbegović novi predsjedavajući Općinskog vijeća Novi Grad
Nakon što je jučer Tajib Delalić podnio ostavku na mjesto predsjedavajućeg Općinskog vijeća Novi Grad Sarajevo, na današnjoj sjednici izabrano je novo rukovodstvo. 
07.05.2021. u 17:27
get url
text
get url
text

VEZANI TEKST - Delalić: Podnio sam ostavku jer su Jurić i Biber tražili zapošljavanje članova porodice

Za novog predsjedavajućeg izabran je vijećnik Naroda i Pravde Mirza Selimbegović. Izbor je obavljen tajnim glasanjem. Glasalo je 28 vijećnika, šest listića bilo je nevažećih, a 22 važeća. 

Izabrani su i novi zamjenici predsjedavajućeg Vernes Ćosić vijećnik Naše stranke, Abel Baltić vijećnik SDP-a i Maja Dedović-Muftić, vijećnica PzP-a.

U Općinskom vijeću Novi Grad Klub SDA ima 10 vijećnika, Klub Naroda i Pravde ima devet vijećnika, Naše stranke dva, SDPBiH dva, Klub vijećnika USD BH - BOSS-Mirnes Ajanović dva, Platforma za progres jednog, te pet samostalnih vijećnika. 

Podsjećamo, Delalić je jučer naveo u pismu u kojem je naveo da podnosi ostavku, istakao da je "nakon što je konstituirano Općinsko vijeće i izabrani vijećnici Gradskog vijeća, Drago Jurić (USD) i Bajro Biber (BOSS) počeli su iznositi zahtjeve za zapošljavanje u državnoj službi ili javnom sektoru članova porodice i stranačkih aktivista u zamjenu za njihovo dalje učešće u radu većine u Općinskom vijeću".

 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.