open-navfaktor-logo
search
Zastupnički dom FBiH
Mirsad Zaimović smanjio broj savjetnika, sa petero na jednog
Dom naroda Parlamenta Federacije BiH jedini je dom u zemlji koji transparetno objavljuje podatke o primanjima delegata, savjetnika, sekretara, na svojoj web stranici. Zbog toga smo u Zastupničkom domu FBiH zatražili pojašnjenje zašto oni ne objavljuju javno podatke o primanjima zastupnika, te koliko predsjedavajući Mirsad Zaimović ima savjetnika.
28.04.2021. u 19:23
get url
text
Mirsad Zaimović

- Kada je riječ o javnom objavljivanju podataka primanja zastupnika i savjetnika, Administrativna komisija Zastupničkog doma o tome odlučuje, te nakon što bude saglasna, podaci će se javno objavljivati. Do sada smo sve podatke o primanjima zastupnika i savjetnika u Domu dostavljali po zahtjevu. U Zastupničkom domu FBiH su dva savjetnika, Aldin Šljivo u Kabinetu predsjedavajućeg Zastupničkog doma i Biljana Andrić u Kabinetu dopredsjedavajućeg Zastupničkog doma - navodi nam Ivan Miličević, sekretar ovog Doma.

Prema našim saznanjima, dolaskom na ovu poziciju, predsjedavajući Mirsad Zaimović je smanjio broj savjetnika na jednog, u odnosu na pet, koliko su ih imali prošli predsjedavajući ovog doma.

Podsjećamo, u Uredu predsjedavajućeg Doma naroda Parlamenta FBiH Tomislava Martinovića sada su tri savjetnika, a bilo ih je petero. Treba podsjetiti da je u Uredu ranije predsjedavajuće Doma naroda Lidije Bradare bilo osam savjetnika i svi oni o trošku građana Federacije BiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.