open-navfaktor-logo
search
Kapiten BiH
Mirsad Terzić sa Veszpremom u velikom finalu Lige prvaka
Petar Nenadić sa 12 golova bio je najzaslužniji što će velikan mađarskog rukometa igrati u finalu do kojeg je stigao pobjedom 33:30 protiv Vive  Kielce
01.06.2019. u 16:55
get url
text

Rukometaši mađarskog prvaka Veszprema plasirali su se u finali Lige prvaka nakon što su u polufinalu sa 33:30 savladali Vive Kielce.

Uvodne minute utakmice aspsolutno su priprale ekipi kapiten rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Mirsada Terzića, a poslije četiri minute mađarski sastav je vodi s 4:0.

Arpad Šterbik je bio odličan na startu utakmice u Lanxeess Areni, a do 19. minute imao je već osam odbrana.

Iako je Veszprem imao u nekoliko navrata i po četiri gola prednosti, u 21. minut Mamić uskočio, zabio za 8:7 ali i povrijedio zglob Šterbika, koji je do tog trenutka bio najbolji pojedinac utakmica, no nije ju mogao nastaviti.

Pet minuta prije kraja utakmice Kielce je preokrenuo i poveo s 10:8, no na poluvrijeme se otišlo s 13:13.

Početak drugog poluvremena je bolje otvorio mađarski tim, a poslije 12 minuta igre u nastavku Veszprem je serijom od 4:0 stigao 22:18. U nastavku je sjajan bio Petar Nenadić koji je sa 12 golova najzaslužniji što će velikan mađarskog rukometa igrati u finalu dok kojeg je stigao zahvaljući pobjedi od 33:30 protiv Vive Kielcea i tako im se revanširao za dramatičan poraz iz 2016. godine.

Protivnika će saznati nakon drugog polufinala u kojem se od 18 sati sastaju Barcelona i Vardar.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.