open-navfaktor-logo
search
Susret na Lopudu
Mirsad Purivatra u društvu oskarovca
Američki režiser, scenarist i producent Joel Coen danas prijepodne stigao je u društvu oskarovca Petera Spearsa i uglednog filmskog agenta Briana Swardstroma na otok Lopud. U društvu s njima je i osnivač Sarajevo Film Festivala Mirsad Purivatra koji je na SFF u proteklih 27. godina ugostio veliki broj filmskih zvijezda, oskarovaca, sjajnih režisera...
21.06.2022. u 17:02
get url
text
Mirsad Purivatra i režiseri

Joel Coen je najpoznatiji po filmskim ostvarenjima kao što su Nema zemlje za starce, Fargo, Barton Fink i Veliki Lebowski.

Peter Spears je Oscarom nagrađeni producent filma Nomadland (Zemlja nomada). Chloé Zhao osvojila je Oscara za režiju ovog filma, a Frances McDormand za najbolju glavnu glumicu. Osim ovih nagrada, film je osvojio i nagrade Zlatni globus, Zlatni lav u Veneciji, Critics Choice Award, BAFTA, PGA i Independent Spirit Award za najbolji film.

Brian Swardstrom jedan je od partnera u United Talent Agency, gdje zastupa glumce koji rade na filmu, televiziji i u pozorištu. Zastupa i mnoge dobitnike nagrada Oscar, Emmy i Tony.

Sva trojica filmskih umjetnika, koji se ubrajaju u sam vrh svjetske kinematografije, podijelit će svoja profesionalna i lična iskustva sa sudionicima njihovih masterclass radionica, koji će dobiti priliku učiti od najboljih u atmosferi otoka Lopuda.

Ponta Lopud Festival počinje sutra filmskom projekcijom Farga u režiji Joela i njegovog brata Ethana Coena i traje do 27. juna.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.