open-navfaktor-logo
search
Ostaje na Koševu
Mirko Oremuš produžio ugovor sa FK Sarajevo
Hrvatski internacionalac, Mirko Oremuš, nosit će dres Bordo tima i sljedeće sezone.
17.06.2020. u 15:18
get url
text

Danas je u prostorijama kluba dogovoren nastavak saradnje između FK Sarajevo i Oremuša u trajanju od godinu dana uz mogućnost produženja na kraju sljedeće sezone.

- Drago mi je što smo dogovorili nastavak saradnje. Iza nas je uspješna sezona u kojoj smo odbranili titulu. Ostaje žal za tim utakmicama u Evropi u kojima ostaje dojam da smo mogli više, ali ove sezone imamo priliku da popravimo taj učinak. U Sarajevu se osjećam odlično i nadam se da ćemo u sezoni koja je pred nama uspjeti da ostvarimo zadane ciljeve - kazao je Oremuš za službenu internet stranicu.

Tridesetjednogodišnji Splićanin do sada je odigrao deset utakmica za Sarajevo, a uspio je postići i pogodak na svom debiju protiv škotskog Celtica na Koševu. Nakon nezgodne povrede zadobijene u revanšu u Glasgowu, propustio je većinu mečeva prvog dijela sezone, a vratio se na teren krajem oktobra prošle godine, te je pokazao zavidnu igru kojom je zaslužio i novi ugovor.

Oremuš je u FK Sarajevo došao prošlog ljeta kao slobodan igrač, a do sada je nastupao za Hajduk, Hapoel Tel Aviv, Hapoel Acre, RNK Split, H. Ashkeleon i Hapoel Raanana.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.