open-navfaktor-logo
search
Po godištima
Miralem Pjanić u odbranom društvu najvrednijih fudbalera na svijetu
Najvredniji među 17-godišnjacima je brazilski napadač Joao Pedro koji vrijedi 18 miliona funti
06.08.2019. u 11:00
get url
text

Specijalizirani portal za fudbalske transfere i analizu fudbalskog tržišta Transfermarkt objavio je listu najvrednijih fudbalera uzimajući u obzir njihove godine.

U odabranom društvu navrednijih igrača po godištima našao se i fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine i veznjak Juventusa Miralem Pjanić.

Zmaj, koji je ove godine napunio 29 godina, trenutno prema Transfermartku vrijedi 63 miliona funti. Među fudbalerima koji su godinu mlađi od Pjanića najvredniji je Eden Hazard (135 miliona futni), dok je Neymar vrijedi najviše među 27-godišnjacima (162 miliona funt).

Harry Kane sa 135 miliona funti predvodi igrače koji imaju 26 godina, dok je Paulo Dybala (76,5 miliona funti) najvredniji među fudbalerima koji su napunili 25 godina.

Najvredniji među 17-godišnjacima je brazilski napadač Joao Pedro koji vrijedi 18 miliona funti. Njegov zemljak Rodrygo predvodi najvrednije igrače od 18 godina.

Englez Jadon Sancho vrijedi 90 miliona funti iako mu je tek 19 godina, dok je Kylian Mbappe s 20 godina trenutno najvredniji fudbaler na svijetu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.