open-navfaktor-logo
search
Glavobolja za Peteva
Miralem Pjanić propušta mečeve sa Kazahstanom i Ukrajinom?
Fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine Miralem Pjanić povrijedio se u meču sedmog kola turske Super lige u kojem je njegov Bešiktaš s 2:1 poražen u gostima kod Altaya.
27.09.2021. u 12:45
get url
text

VEZANI TEKST - Loše vijesti iz Turske: Povrijedio se Miralem Pjanić

Iskusni bh. veznjak igru je napustio u 32. minuti susreta zbog povrede zadnje lože, a čini se kako će zbog nje propustiti ključne mečeva kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. godine protiv Kazahstana i Ukrajine koji su na programu 9. i 12. oktobra.

Prvobitne informacije govorile su da će Pjanić van terena biti najmanje dvije sedmice. 

Zmaj je sam potvrdio da neće biti na raspolaganju selektoru Ivaylu Petevu, no da će ipak za sve konsultovati medicinski tim naše reprezentacije.

VEZANI TEKST - Miralem Pjanić nakon povrede: Vidimo se uskoro

- Pregledi su pokazali da je nešto ozbiljnija povreda. Najvjerovatnije da ću van terena biti tri sedmice, ali vidjet ćemo šta će reći doktor Karabeg. Vidjet ćemo šta će biti - rekao je Pjanić za SportSport.ba.

U dosadašnjem dijelu reprezentativac BiH je ove sezone za turski klub odigrao pet mečeva i upisao je tri asistencije.

O njegovoj važnosti za naš nacionalni tim govorio je i selektor Petev prilikom objave spiska igrača na koje će računati za naredna dva susreta, a čini se da će bugarski stručnjak ipak morati uputiti naknadni poziv ili više njih.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.