open-navfaktor-logo
search
Veznjak BiH
Miralem Pjanić poručio: Vraćam se u Barcelonu
Miralem Pjanić, fudbalski A reprezentativac Bosne i Hercegovine, zbog povrede je propustio oktobarske kvalifikacine mečeve protiv Kazahstana i Ukrajine.
13.10.2021. u 17:21
get url
text

Bh. veznjak se oporavlja u Istanbulu i uskoro bi ponovo trebao biti na raspolaganju treneru Bešiktaša.

Pjanić je u redove turskog prvaka stigao ovog ljeta na jednogodišnju posudbu iz Barcelone. No, istakao je kako se ne namjerava duže zadržavati u Istanbulu.

U razgovoru za francuski Canal Plus najavio da se u junu vraća u Barcelonu.

- Vraćam se u junu u Barcelonu - samouvjereno je poručio Pjanić, otkrivši kako je došlo do odlaska na posudbu u Bešiktaš:

- Sve se dešavalo u nekoliko minuta. Imao sam sat da razmislim o ponudi Bešiktaša. Bilo je ili to ili da ostanem u Barceloni. Znao sam da kod Ronalda Koemana neću igrati, jer me je bez ikakvog razlog otpisao.

Želio sam da pokažem ljudima šta mogu dok sam na terenu. Menadžeri su me zvali i rekli su mi da poštuju moju odluku i da ne razumiju zašto nisam igrao - istakao je Pjanić.

Bh. veznjak je prošle sezone u drusu Barcelone nastupio u 30 utakmica, ali je ostao bez učinka - bez gola i asistencije. U dresu Bešiktaša krenuo je odlično i upisao je tri asistencije u pet utakmica.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.