open-navfaktor-logo
search
MOZAK ZMAJEVA
Miralem Pjanić: Možemo kontrolisati utakmicu, ali se moramo čuvati prekida
Pjanić ističe da je Sjeverna Irska kvalitetan rival i da utakmica neće biti laka
06.09.2018. u 18:24
get url
text

Dva dana prije prvog susreta u Ligi nacija, najbolji bh. fudbaleri doputovali su u Belfast, gdje će u subotu odmjeriti snage sa Sjevernom Irskom.

Od igre Miralema Pjanića mnogo toga zavisi u našem timu, a Mali princ je raspoložen i spreman da odgovori na sve zahtjeve stručnog štaba.

O pripremama, koje su Zmajevi obavili u Sarajevu naš veznjak i najskuplji bh. fudbaler imao je samo riječi hvale.

- Super su prošle, većina igrača je u dobroj formi poslije priprema u svojim klubovima. Sada počinju važne utakmice, jer do sada smo odigrali nekoliko prijateljskih u kojima smo se upoznavali i navikavali na novog selektora ali i jedni na druge jer ima dosta mladih igrača. Radili smo dobro i spremni smo da odigramo jaku utakmicu protiv Sjeverne Irske i da pokažemo šta možemo.

Pjanić ističe da je protivnik kvalitetan i da utakmica neće biti laka.

- Sjeverna Irska je kvalitetna ekipa i neće biti lako igrati protiv njih. Svjesni smo da nas očekuje fizički zahtjevna utakmica jer kao što je i selektor rekao, oni svoju igru baziraju na fizičkoj snazi, a opasni su i u prekidima. Mi moramo paziti na to, ali istovremeno i nametnuti našu igru, posebno dominaciju na sredini terena. Kao što sam rekao, neće biti lako, međutim mi moramo da se nametnemo i kontrolišemo utakmicu. U dobroj smo formi i mi to možemo - smatra Pjanić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.