open-navfaktor-logo
search
Prva presica
Miralem Pjanić: Kao dijete sanjao sam dres Barce, Messi je najbolji svih vremena
Miralem Pjanić izašao je "pred novinare", prvi put otkako je prije nešto manje od sat i zvanično postao fudbaler Barcelone.
15.09.2020. u 14:38
get url
text

VEZANI TEKST - Na Nou Campu: Miralem Pjanić potpisao za Barcu, zadužio broj 8

Nije to bila klasična konferencija za medije, s obzirom na to da u Barci poštuju sve upute o prevenciji širenja koronavirusa.

- Ponosan sam što sam došao na ovaj stadion. Sanjao sam to još kao dijete. Biti dio ovog kluba je izvanredno. U najvećem sam klubu na svijetu i ponosan sam zbog toga. To je korak naprijed u mojoj karijeri. Izazov je biti u ovoj svlačionici sa svim velikim prvacima koji nastupaju za Barcu.

Nadam se da ću pomoći svojim iskustvom i svojim fudbalskim umijećem. Pokušat ću igrati svoj fudbal. Cilj mi je pružiti zadovoljstvo navijačima - kazao je Pjanić, dodavši:

- Bilo je teško napustiti Juve. Napustio sam nevjerojatan klub s nevjerojatnim predsjednikom. Mnogo sam puta bio u kontaktu s Barcelonom i bio mi je san doći na Nou Camp. Uzbuđen sam zbog novog izazova s Barcom. Prošla sezona bila je teška za sve klubove. Cijela situacija oko koronavirusa je svima teško pala, posebno fudbalerima, ali moramo se radovati.

Barcelona je sjajan tim i ostat će sjajan. Sada moramo gledati u budućnost. Onakvu prošlu sezonu niko nije očekivao, ali sada sam došao ovdje da pobijedim, i samo da pobjeđujem.

Gledao je utakmicu četvrtfinala Lige prvaka u kojoj je Barca doživjela katastrofu od Bayerna - 2:8.

- Gledao sam utakmicu, naravno. Takvi porazi se događaju, imao sam takvih noći. Situacija sa koronavirusom ne bi trebala biti opravdanje, ali prekid sezone i nastavak nije lako podnijeti. Cijela ekipa imat će veću odgovornost i ja sam na raspolaganju klubu da krenemo naprijed. Znamo da ćemo imati veći pritisak, ali moramo razmišljati o sebi i imati jaku grupu - kazao je Pjanić.

VEZANI TEKST - Pogledajte trenutak kada je Miralem Pjanić zakoračio na teren Nou Campa

Pričao je i o golu koji je postigao Realu u Ligi prvaka kada je nosio dres Lyona.

- Sjećam se gola koji sam postigao protiv Reala. Bilo mi je veliko zadovoljstvo. Bio sam mlad i igrao sam na sjajnom stadionu. Real će biti sjajan rival, ali razmišljam samo o Barceloni. Naravno, imamo puno poštovanja prema njima, jer to je vrlo jak rival. Bit će to važna borba ove godine - naglasio je bh. fudbaler, naglasivši da je već bio u kontaktu sa novim trenerom:

- Razgovarao sam s Koemanom dva ili tri puta. Pokazao je puno stvari. Nadam se da ću moći trenirati sa svima u grupi i vidjet ćemo kako želi igrati i kako me želi iskoristiti. Na kojoj poziciji. Sezona će biti duga i ja sam mu na raspolaganju. U Juventusu sam igrao na sredini terena na svim pozicijama.

Messija je već upoznao...

- Messija sam vidio prije dva ili tri dana, ali još nisam uspio trenirati ili igrati s njim. Sretan sam što sam mogao igrati s igračima poput Cristiana Ronalda ili Tottija. Želim se zabaviti s cijelom ekipom. Svih 25, bit ćemo važni i vjerujem u duh grupe. Lea jednostavno ne vidim u drugom klubu osim u Barci. Sretan sam što ostaje s nama! Messi je u ovome klubu ispričao čudesnu priču. On je veliki prvak, pobjednik, ali ja ga mogu zamisliti samo ovdje u Barceloni! On je najbolji svih vremena i sretni smo što ga imamo - naglasio je Pjanić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.