open-navfaktor-logo
search
Veznjak Juventusa
Miralem Pjanić iskreno: To je samo alibi...
Pjanić je propustio meč protiv Genove zbog problema sa mišićem, a vjerovatno neće rizikovati ni u gradskom derbiju protiv Torina
01.11.2019. u 14:36
get url
text

Miralem Pjanić odgovorio je na sve glasnije nezadovoljstvo izazvano nedavnim sudijskim odlukama u Serie A, kazavši da je to samo alibi.

Penal dosuđen Staroj dami protiv Genove, iz kojeg je Ronaldo pogodio za pobjedu duboko u sudijskoj nadoknadi, podigao je mnogo prašine na "Čizmi".

- Nikada ne gubite zbog sudije. To je samo alibi - rekao je bosanskohercegovački veznjak za Tuttosport.

- Kada nakon poraza napustite teren, jako ste ljuti i vjerovatno ćete reći mnogo toga. Okriviti nekoga drugoga je najlaški put za opravdanje. Sudije griješe na isti način kao i mi. Danas VAR pomaže sudijama i ljudima. Više ne obraćam pažnju na komentare - poručio je igrač Juventusa.

Pjanić je propustio meč protiv Genove zbog problema sa mišićem, a vjerovatno neće rizikovati ni u gradskom derbiju protiv Torina.

Bh. veznjak igra odlično za Juventus u ovoj sezoni.

- Pokušavam napraviti ono što Sarri od mene traži. Pronaći prostor i biti slobodan za primanje lopte. Sviđa mi se njegova vizija i igranje sa što manje dodira. Moramo se brzo oslobađati lopte kako bi imali brz protok - izjavio je Pjanić.

Imam vrlo važnu ulogu i osjećam se vrlo dobro u ovom sistemu, iako u posljednje vrijeme nismo ubojiti i ne dajemo onoliko golova naspram šansi koje stvaramo - veli Pjanić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.