Naglašava da se obradovao dolasku na okupljanje reprezentacije i da je poželio biti sa svojim saigračima, a Zmajeve u petak očekuje prvi meč kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2023. godine u Japanu, Filipinima i Indoneziji.

- Sretan sam što smo se ponovo okupili. Atmosfera je, kao i u posljednje tri ili četiri godine, odlična. Moram reći da sam malo i poželio jer sam propustio dva posljednja ciklusa zbog povreda. Sinoć smo odradili prvi trening i krenuli smo ponavljati akcije koje želimo raditi protiv Češke, tako da se krenulo raditi sa specifičnim dijelom za utakmicu - rekao je Halilović za KSBiH, dodavši:

- Radit ćemo i spremiti se za Češku kako bi uz pomoć gledalaca, kojih želim vidjeti što više na tribinama, krenuli pobjedom u kvalifikacije kao i prošli put.

Halilović je govorio i o rivalima Zmajeva u grupi, a to su Češka, Bugarska i Litvanija.

- Najveća stvar je u kakvim će sastavima doći ekipe. Doslovce se može desiti da svaki ciklus dođe nova ekipa jer zavisi od Eurolige i NBA lige. I više nego respektabilne ekipe, a posebno Litvanija i Češka. Bugare znamo, mislim da su svake kvalifikacije s nama. Kada bi Češka došla u kompletnom sastavu, bila bi to jedna od jačih ekipa u kvalifikacijama, ali ne znamo kakvi će doći. Mislim da su im vanjski igrači i šuteri najveća opasnost - istakao je kapiten naše reprezentacije.