Glumac Miodrag Miki Trifunov prisutan je 50 godina na pozorišnim scenama BiH i regiona, a taj će značajni jubilej obilježiti u subotu na sceni Kamernog teatra 55 predstavom "Svjedok", nazvanoj po jednoj od posljednjih pjesama Miroslava Mike Antića.

U toj predstavi uz muziku Hamdije Salihbegovića i Nedžada Merdžanovića te podršku rediteljice Selme Spahić, Miodrag Trifunov govori, pjeva stihove Ujevića, Dizadara, Borhesa...

Trifunov je u predstavi, koja je dopunjena nakon deset godina od izdavanja istoimenog CD-a, "i klaun i onaj koji govori poeziju i govori o poeziji".

Na današnjoj najavnoj pres konferenciji dramarturg Kamernog teatra 55 Vedran Fajković istakao je da je riječ o značajnom događaju, jubileju velikana glume.

Miodrag Trifunov je, govoreći o 50 godina rada na pozorišnim daskama, rekao da je on kroz te godine sazrijevao kao glumac, kao osoba. A danas je zadovoljan što može da kaže da nikad nije zakasnio na probu ili predstavu te da je uvijek bio predan. Ističe da je ponosan što je sve te godine u službi: što služi životu i čovjeku, ljepoti, estetici...

- Kada živite ovo što mi živimo u pozorišnom svijetu onda je to hiljadu života, hiljadu sudbina, priča. Ljudi dođu u tu čarobnu kutiju, kako ja zovem pozorište i pristaju da neku sudbinu svih nas zajedno podijelimo. I mi na sceni i vi koji ste u toj sali. U toj plemenitoj, šarenoj laži - podvukao je Trifunov.