open-navfaktor-logo
search
Počast žrtvama zemljotresa
Minuta šutnje na utakmicama Eurolige, Musa ne ide u Tursku
Na ovosedmičnim utakmicama Eurolige minutom šutnje bit će odana počast žrtvama zemljotresa u Turske, saopćila je u utorak Euroliga.
07.02.2023. u 21:33
get url
text
get url
text

- Minutom šutnje će početi ovosedmične utakmice Eurokupa i Eurolige u čast žrtvama zemljotresa u Turskoj i susjednim zemljama - napisala je košarkaška liga na Twitteru.

Euroliga je ranije objavila da je odlučila odgoditi nekoliko košarkaških utakmica u Turskoj zbog razornih zemljotresa u kojima su poginule hiljade ljudi, a među njima je derbi Anadolu Efesa i Real Madrida planiran za četvrtak.

Prema najnovijim informacijama, od posljedica zemljotresa na jugu Turske poginule su 5.434 osobe, a povrijeđeno ih je 31.777.

Zemljotres jačine 7,7 stepeni po Richteru pogodio je u ponedjeljak rano ujutro jug Turske. Epicentar zemljotresa registrovan je u okrugu Pazarcik u Kahramanmarasu. Provincije Gaziantep, Sanliurfa, Diyarbakir, Adana, Adiyaman, Malatya, Osmaniye, Hatay i Kilis su teško pogođene potresom.

Nakon toga je novi zemljotres jačine 7,6 stepeni po Richteru u ponedjeljak u 13.24 sati pogodio distrikt Elbistan, također u Kahramanmarasu.

Od posljedica zemljotresa i u susjednoj Siriji su život izgubile najmanje 1.782 osobe, a hiljade su povrijeđene.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.