open-navfaktor-logo
search
Solidarnost
Ministrica Turković u Beču položila cvijeće na mjestu terorističkog napada
Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković danas je u Beču položila cvijeće i odala počast žrtvama terorističkog napada.
04.11.2020. u 18:55
get url
text

Turković je na mjestu napada kazala da građani Bosne i Hercegovine suosjećaju i solidarišu se s građanima Austrije, posebno s nedužno ubijenim civilima i ranjenim, te članovima njihovih porodica.

Zajedno sa ministricom Turković, počast nedužnim žrtvama su odali i ambasador Bosne i Hercegovine u Austriji Kemal Kozarić, počasni bh. konzul za Beč i Donju Austriju Davul Ljuhar, te predstavnici bosanskohercegovačkih udruženja koja djeluju u toj zemlji.

- Danas, ovdje u Beču, želim da kažem da ovaj kukavički akt kojem smo svjedočili u srcu naše prijateljske zemlje, ne pripada civiliziranom svijetu i mi ga najoštrije osuđujemo. Važno je da se snažno distanciramo od ovakvih pojava, čiji je cilj unošenje straha i nepovjerenja među ljude, ali i koje bacaju mrlju na naše temeljne vrijednosti koje slijedimo i kojih se pridržavamo - rekla je Turković.

Dodala je da je cijela naša domovina u ovim teškim trenucima čvrsto uz prijateljsku Austriju, zemlju u kojoj živi velika zajednica Bosanaca i Hercegovaca, koja je također pogođena ovim činom mržnje i terora.

- Uz duboku zahvalnost Austriji za sve što je učinila i što danas čini za našu domovinu, želim da poručim da ćemo uvijek biti zajedno u borbi protiv svakog zla i u očuvanju mira - kazala je Turković, saopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.