open-navfaktor-logo
search
Istražioci u akciji
Ministri u Hrvatskoj na udaru Uskoka i policije zbog dodjele poticaja
Trojica hrvatskih ministara, jedan državni sekretar te direktorica Uprave u jednom ministarstvu, našli su se jutros na udaru Uskoka i policije zbog sumnjive dodjele poticaja, javio je Jutarnji list.
19.02.2022. u 10:44
get url
text

Zagrebački dnevnik navodi da, policija i Uskok sumnjiče, uz ministra prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Darka Horvata, te potpredsjednika Vlade RH, ministra bez portfelja Borisa Miloševića.

Također, na listi osumnjičenih je i bivši ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, državni sekretar Ministarstva regionalnog razvoja Velimir Žunac te direktorica uprave za potpomognuta područja Katica Mišković.

Istražioci provjeravaju ulogu Horvata, koji je danas i formalno uhapšen, u zloupotrebama za koje je osumnjičena njegova nekadašnja pomoćnica Ana Mandac. Uskok Mandac sumnjiči da je na zamolbu bivše HDZ-ove državne tajnice Josipe Rimac obrtnicima sređivala poticaje od Ministarstva u vrijeme dok ga je vodio ministar Horvat.

Miloševića i Tolušića sumnjiče u vezi s dodjelom bespovratnih sredstava za male i srednje poduzetnike u 2017. i 2018. godini, za vrijeme dok je Ana Mandac bila pomoćnica Horvata, a navodno su oboje lobirali za jednog srpskog poduzetnika.

Sporna je dodjela novca iz programa razvoja poduzetništva i obrta na područjima naseljenim pripadnicima nacionalnih manjina. Novac se navodno dodjeljivao bez kriterija, no za sada nije poznato koliko je novca na taj način ukupno podijeljeno ni koliki su bili pojedinačni iznosi, navodi Hina.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.