open-navfaktor-logo
search
Tako kažu
Ministri iz RS-a bojkotuju rad Vijeća ministara BiH, ali će potpisati naloge za plaće
Članovi Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, koji dolaze iz bh. entiteta Republika Srpska, bojkotuju rad ove institucije, ali ne i potpisivanje naloga za isplate plaća.
30.07.2021. u 14:39
get url
text
Vijeće ministara, Staša Košarac, Vojin Mitrović

- Da, potpisat ću naloge za isplate plaća. Niko nema pravo uskratiti ljudima plaću ako su radili – odgovorio nam je Vojin Mitrović, ministar komunikacija i prometa BiH, koji dolazi iz SNSD-a.

VEZANI TEKST - Nema odgovora od Košarca: Hoće li bh. privrednici biti uskraćeni učešća na EXPO 2020

Dodao je da je i on isto pitao te da je, kada je riječ o bojkotu rada institucija BiH, rečeno da se ne donose odluke, a plaće ne potpadaju u to.

Pitanje da li će potpisivati plaće ako bojkotuju rad institucija postavili smo i Staši Košarcu (SNSD), ministru vanjske trgovine i ekonomskih onosa, ali nam nije odgovorio, dok je Miloš Lučić (DNS), ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH, kazao da neće davati izjave u vezi sa bojkotom i plaćama, te da za to sve kontaktiramo predsjedavajućeg Vijeća ministara Zorana Tegeltiju (SNSD).

No, njegova savjetnica Nataša Sjerić nam je rekla da Tegeltija danas nije u mogućnosti dati izjavu i da pošaljemo pitanja. Odgovor nismo još dobili.

Stranke iz RS-a odlučile su bojkotovati rad Vijeća ministara BiH, Parlamentarne skupštine BiH i Predsjedništva BiH zbog odluke visokog predstavnika u BiH Valentina Inzka kojom su nametnute dopune Krivičnog zakona BiH te je u Bosni i Hercegovini sada zabranjeno i kažnjivo negiranje genocida i ratnih zločina, kao i veličanje ratnih zločinaca.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.