open-navfaktor-logo
search
Ko koga laže
Ministre Vraniću, kako to da se sada odjednom može birati vakcina u Zetri?
Ministar zdravstva Kantona Sarajevo Haris Vranić kontinuirano daje kontroverzne izjave. Takoreći, to mu je zaštitni znak. 
10.08.2021. u 10:40
get url
text

U izjavi za Raport, Vranić se osvrnuo na izjave kantonalnog zastupnika u KS Harisa Zahiragića koji je kazao da je zabrinut slabim odzivom mladih kada je u pitanju vakcinacija protiv koronavirusa.

- Pozivam Zahiragića da kao primjer mladima pokaže da vjeruje u imunizaciju, jer je iskazao ogromnu brigu za građane KS. Neka bira vakcinu, predlažem petak - poručio je Vranić.

Vranić je, dakle, Zahiragića pozvao da se vakciniše, a pritom da bira vakcinu koju želi primiti.

Ovakva Vranićeva izjava dolazi u vrijeme kada je odziv građana na vakcinaciji neočekivano mali, između ostalog i zbog toga što vlast Kantona Sarajevo građanima uporno plasira informacije da ovih dana u Zetri mogu dobiti samo jednu vakcinu - AstraZenecu, te im ne nudi mogućnost izbora. AstraZeneca koju mjesecima prati negativna kampanja, nije toliko primamljiva građanima, što je ministar i sam priznao na jednoj konferenciji za medije u Zetri. 

Kako to da se sad odjednom može birati vakcina? Znači li to da su Vlada KS i Ministarstvo zdravstva na čelu s Vranićem sve vrijeme obmanjivali ljude i da su, primjera radi, Pfizer za kojeg ministar tvrdi kako su "građani za njega emotivno vezani", čuvali samo za odabrane? 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.