open-navfaktor-logo
search
Nakon skandala
Ministarstvu vanjskih poslova stiglo službeno izvinjenje zbog zabune oko aviona iz UAE
Nakon današnjeg slijetanja privatnog aviooperatera Boing 747-400 na sarajevski aerodrom i previda koji je u svojoj verbalnoj noti sačinila Ambasada Ujedinjenih Arapskih Emirata Podgorica, na adresu Ministarstva stiglo je i službeno izvinjenje povodom nastalog nesporazuma.
05.06.2020. u 23:23
get url
text

Diplomatskom notom broj 1/1/22/36, koja je dostavljena u poslijepodnevnim satima 5. juna 2020. godine iz Ambasade UAE Podgorica, navodi se da se privatni ured Njene Visosti duboko izvinjava povodom zabune koja je nastupila.

- Ovom prilikom želimo naglasiti i da je Ministarstvo inostranih poslova BiH u svojim postupcima vezanim za odobrenje slijetanja aviona na Međunarodni aerodrom Sarajevo postupilo u skladu sa međunarodnim odredbama Čikaške konvencije i Zakona o zračnom saobraćaju kojima se avionima koje službeno najavljuje država omogućava nesmetan promet u međunarodnom zračnom saobraćaju, saopćeno je iz Ministarstva inostranih poslova BiH.

Podsjećamo, iz Ministarstva je jučer saopćeno da supruga šeika Mohammeda bin Rashid Al Maktouma, potpredsjednika, premijera UAE i vladara Dubaia šeika Hind bint Maktoum bin Juma Al Maktouma, ponovo šalje humanitarnu medicinsku pomoć Bosni i Hercegovini u borbi sa pandemijom koronavirusa.

Međutim ispostavilo se da se radilo o zabuni, te da je pomoć namijenjena Crnoj Gori, a da je Ambasada UAE u Podgorici, iz koje se nerezidentno pokriva Bosna i Hercegovina, poslala notu kojom je zatražila dozvolu slijetanja za privatni aviooperater Boing 747-400 Vlade Dubaija, u kojoj je navedeno da transportuje pomoć za vladu i građane BiH.

{$galerijaFotografija}

 

Ujedinjeni Arapski Emirati - Podgorica - 05.06.2020.
1 od 3
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.