open-navfaktor-logo
search
Nakon smrti dječaka
Ministarstvo zdravstva u Hrvatskoj kreće u zabranu energetskih pića maloljetnicima
Ministarstvo zdravstva u Hrvatskoj kreće u zabranu energetskih pića maloljetnicima, a odgovor je to na smrtni slučaj 13-godišnjeg dječaka iz Zagreba koji je preminuo prije nekoliko dana nakon konzumiranja veće količine energetskog pića. 
07.06.2021. u 20:23
get url
text

Ministar zdravstva Vili Beroš je, prema pisanju Indexa, pokrenuo osnivanje radne skupine u svrhu zabrane prodaje i konzumacije energetskih pića maloljetnicama te druga zakonska ograničenja kojima bi se smanjila dostupnost energetskih pića maloljetnicima. 

Beroševo pismo adresirano je na pet ministarstava, a od ministara Tomislava Ćorića, Nine Obuljen Koržinek, Zdravka Marića, Marije Vučković i Radovana Fuchsa traži se da hitno imenuju predstavnike svojih ministarstava u radnu skupinu. 

Iz Hrvatskog javnog zavoda očitovali su se kako je nužan daljnji iskorak u smanjenju dostupnosti energetskih pića maloljetnicima. Podsjetili su na to da nedavni smrtni ishod 13-godišnjeg dječaka u KBC-u Zagreb ljekari koji su liječili dječaka povezuju s kardiomiopatijom i prekomjernom konzumacijom energetskih pića. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.