To bi moglo biti poznato nakon sutrašnjeg sastanka na kojem će biti predstavnici Grada Sarajevo, Kantona Sarajevo i Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo.

- Sutra u 10 sati zakazan je sastanak na temu proslave Nove godine u Sarajevu, odnosno centralne proslave. Više detalja bit će poznato nakon sastanka – rekli su za Faktor iz Gradske uprave.

Podsjetimo, Krizni štab Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo danas je zauzeo stav da je najava Kantonalnog javnog preduzeća ZOI'84 o otvaranju skijaške sezone u prvoj sedmici decembra preuranjena.

- Krizni štab MZ KS još nije utvrdio smjernice prema kojim će se odvijati skijaška sezona 2021/2022. na Bjelašnici i Igmanu. Ove smjernice će se utvrditi u skladu sa epidemiološkom situacijom u narednom periodu - saopštili su danas iz Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo.

Ovo su ozbiljno shvatili u ZOI-ju, tako da neće biti zvaničnog otvaranje sezone.

- Neće biti nikakve manifestacije- važnije nam je da imamo skijašku sezonu nego koncerte i slične događaje, tako da neće biti zvaničnog otvaranja sezone kao ranijih godina – rekao je za Faktor Jasmin Mehić, direktor Kantonalnog javnog preduzeća ZOI'84.