open-navfaktor-logo
search
Mjere i dalje na snazi
Ministarstvo zdravstva FBiH: Nismo dobili odluku Ustavnog suda BiH o naredbi Kriznog štaba
Povodom Odluke Ustavnog suda Bosne i Hercegovine vezano za Naredbu Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva kojom je na području Federacije BiH ograničeno kretanje u periodu od 23 do 5 sati, kao i obaveznom nošenju zaštitnih maski, Federalno ministarstvo zdravstva oglasilo se saopćenjem za javnost.
23.12.2020. u 15:09
get url
text

- Federalno ministarstvo zdravstva nije zaprimilo Odluku Ustavnog suda Bosne i Hercegovine. Također, Federalno ministarstvo zdravstva ne može komentirati Odluku Ustavnog suda Bosne i Hercegovine, nego će nakon zaprimanja i analize obrazloženja Odluke, a u okviru svojih nadležnosti, poduzeti aktivnosti u cilju provedbe Odluke Ustavnog suda BiH - saopćili su.

Napominju da su naredbe Kriznog štaba FBiH o ograničenom kretanju u periodu od 23 do 5 sati i obaveznom nošenju zaštitnih maski, kao i druge propisane mjere, i dalje na snazi.

- Krizni štab FBiH svakih 14 dana donosi mjere na osnovu epidemiološke situacije u cilju zaštite zdravlja građana i smanjenja rizika za širenje virusa, te podsjećamo da pridržavanjem ličnih mjera zaštite štitimo svoje, zdravlje svojih najbližih i zdravlje svih nas - zaključuju iz Ministarstva.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.