Četvrtak, 29.02.2024.

Ministarstvo osiguralo kuće za 21 povratničku porodicu u Zvorniku

Povratnici u Zvornik danas su s Federalnim ministarstvom raseljenih osoba i izbjeglica potpisali ugovore o izgradnji i rekonstrukciji stambenih objekata.

Potpisivanju i uručenju ugovora korisnicima prisustvovali su federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić i gradonačelnik Grada Zvornika Zoran Stevanović.

- Danas smo podržali 21 porodicu u Zvorniku u trajnom rješavanju stambenog pitanja. Neki od njih će završiti već započetu izgradnju ili rekonstrukciju, a dio korisnika će dobiti stambene jedinice po sistemu 'ključ u ruke'. Značajan broj porodica se vratio u Zvornik što potvrđuje i broj učenika u osnovnim i srednjim školama. Stoga i veliki broj zahtjeva za proširenje stambenih jedinica. Nastavit ćemo ih podržavati i kroz druge naše programe koje kreiramo u skladu sa njihovim potrebama - kazao je ministar Ramić.

Dobra saradnja lokalne zajednice i Ministarstva je rezultat mnogih realizovanih i projekata u fazi realizacije.

- Zvornik je proteklih godina bio primjer suživota i dobre saradnje sa svim nivoima vlasti. Aktivizam Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica i resornog ministra je jedna vrsta garanta opstanka ljudi koji su odlučili živjeti u Zvorniku i obrađivati svoja imanja. Gradska uprava je i u ovom projektu, kao i u drugima, bila na raspolaganju povratnicima i to će nastaviti da radi - istakao je Stevanović.

Ugovori će biti realizirani putem Saudijskog fonda za razvoj (devet korisnika) po sistemu ''ključ u ruke'' i budžetskih sredstava Vlade Federacije BiH (12 korisnika) kroz dodjelu građevinskog materijala čija  ukupna vrijednost iznosi preko 486.000 hiljada, saopćeno je iz Ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica FBiH.                                     

Faktor pratite putem aplikacija za Android i iOS.
Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na redakcija@faktor.ba.
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh