open-navfaktor-logo
search
Vrijeđanje novinara
Ministarstvo odbrane i OS osuđuju neprofesionalno ponašanje svojih pripadnika
Ministarstvo odbrane i Zajednički štab OS BiH zaprimili su obavijest Udruženja/udruge BH novinari i Linije za pomoć novinarima, o tome da je pripadnik Oružanih snaga BiH u porukama objavljenim na društvenoj mreži Facebook vrijeđao novinara portala „Prometej.ba“ Eldina Hadžovića.
21.04.2021. u 14:05
get url
text

Nadležni u MO i OS BiH su, odmah po prijemu obavijesti, pokrenuli istražne radnje radi utvrđivanja svih relevantnih činjenica vezanih za ovaj slučaj. Ukoliko se utvrdi da je vojno lice povrijedilo odredbe važećih zakonskih i podzakonskih propisa, kako se navodi u saopćenju, ono će u skladu sa njihovim stepenom povrede biti adekvatno sankcionisano.

Ministarstvo odbrane i Oružane snage BiH oštro su osudili svaki oblik neprimjerenog ponašanja pripadnika Oružanih snaga BiH, koje dovodi do povrede odredaba Etičkog kodeksa ponašanja i narušavanja ugleda Oružanih snaga BiH.

- Od svih pripadnika OS BiH se traži i očekuje da iskažu najveći stepen profesionalizma, moralnog i odgovornog ponašanja tokom obavljanja svojih profesionalnih, ali i svakodnevnih obaveza. Po okončanju istražnih radnji, javnost će biti blagovremeno obaviještena o njihovom ishodu - saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MO BiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.