open-navfaktor-logo
search
Presuda Suda BiH
Ministarstvo odbrane BiH će kompaniji Scout isporučiti robu
Ministarstvo odbrane BiH će u skladu sa propisanim procedurama i nadležnostima pristupiti implementaciji presude Suda BiH
20.11.2018. u 15:54
get url
text

Zbog interesa javnosti i medijskih objava vezanih za obavezu Ministarstva odbrane BiH, a koja se odnosi na prodaju viškova naoružanja i municije po nasljeđenim ugovorima entiteskih ministarstava odbrane iz 2003. i 2004.godine iz Ministarstva su dali obavijest za javnost.

Na osnovu pravosnažne presude Suda BiH iz decembra 2017.godine Ministarstvo odbrane BiH je obavezno kompaniji "Scout" iz Zagreba isporučiti robu definisanu presudom.

Ministarstvo odbrane BiH će u skladu sa propisanim procedurama i nadležnostima pristupiti implementaciji presude Suda BiH po tužbi firme "Scout" iz Zagreba, u obimu u kojem to bude moguće, odnosno sredstvima koja su na raspolaganju MO BiH, a tiču se dispozitiva navedene presude Suda Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz MOBiH.

Ministarstvo odbrane pravosnažno je izgubilo sudski spor u vrijednosti 20 miliona maraka, koji je pokrenula hrvatska firma jer im nije isopručeno oružje koje su naručili još 2003. i 2004. godine.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.