Sredstva su odobrena na osnovu provedenog Javnog poziva za sufinansiranje projekta iz oblasti inkluzivnog odgoja i obrazovanja. Prema riječima ministrice Naide Hota-Muminović, u 2021. budžetskoj godini izdvojeno je 300.000 KM za pomenutu namjenu. 

Kako je istakla ministrica, podrška djeci i mladima s teškoćama je vrlo važan segment društvene odgovornosti, te je naročito važno osigurati podršku djeci i mladima s teškoćama  kroz proces formalnog i neformalnog obrazovanja. 

Ministrica se zahvalila predstavnicima udruženja na kvalitetnoj i konstruktivnoj saradnji i prijedlozima koji za cilj imaju opću dobrobit djece i mladih s teškoćama. 

Predstavnici udruženja/neprofitnih organizacija su istakli spremnost da aktivno učestvuju u svim pomenutim procesima Ministarstva, te su zahvalili na dodijeljenim sredstvima. 

Na kraju današnjeg sastanka, ministrica Hota-Muminović je kazala da kontinuiranim zajedničkim radom svih relevantnih subjekata i multisektorskim pristupom možemo osigurati kvalitetan proces inkluzije djece i mladih s teškoćama u našu društvenu zajednicu, saopćila je Služba za protokol i press KS.