open-navfaktor-logo
search
Kanton Sarajevo
Ministarstvo: Fond dezinformiše mlade koji rješavaju stambeno pitanje
Ni Vlada, a ni resorno Ministarstvo nisu nikada donijeli bilo kakvu odluku niti zaključak u vezi s ugovorima o kupoprodaji koje zaključuje Fond, saopćeno je iz Pressa KS
31.05.2019. u 11:40
get url
text

Ministarstvo prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo raspisalo je Javni poziv za subvencioniranje rješavanja stambenog pitanja mladih, koji je otvoren od 26.3.2019. godine do 26.6.2019.godine.

U ovom periodu Vladi Kantona Sarajevo i resornom ministarstvu se putem društvenih mreža, putem e-maila i neposredno obraćaju mladi do 35 godina starosti, koji su svojevremeno zaključili predugovore o kupoprodaji stana sa Fondom za izgradnju stanova za porodice šehida, poginulih boraca, ratne vojne invalide, demobilizirane borce i prognane osobe, sa upitom zašto su Vlada i Ministarstvo zabranili zaključenje notarski obrađenih ugovora o kupoprodaji stanova, jer su takvu informaciju dobili od Fonda, saopćio je Press KS.

-Obavještavamo javnost da su takve informacije Fonda u cijelosti neistinite, iz razloga što ni Vlada, a ni resorno Ministarstvo nisu nikada donijeli bilo kakvu odluku niti zaključak u vezi s ugovorima o kupoprodaji koje zaključuje Fond - saopćeno je.

Činjenica je, dodaju, da je Fond obavezan u skladu sa zakonom, pribaviti pravno mišljenje Pravobranilaštva Kantona Sarajevo, prije zaključenja ugovora o kupoprodaji stana, kao i da je obavezan uz pribavljeno mišljenje Pravobranilaštva, pribaviti i saglasnost Skupštine Kantona Sarajevo prije zaključenja ugovora o kupoprodaji stana.

-Nepostupanje Fonda u skladu sa zakonom i neistinito prebacivanje odgovornosti na Vladu i Ministarstvo zaslužuje svaku osudu, a i odgovornost - zaključuje se u saopćenju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.