open-navfaktor-logo
search
"Nema razloga"
Ministarka Golić nakon hapšenja u njenom resoru: Nisam nervozna niti u panici
Ministrica za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju RS-a Srebrenka Golić komentirala je danas jučerašnje hapšenje bivšeg zaposlenika fonda koji je u njenom resoru, te aktivnosti MUP-a RS-a u vezi sa sumnjama u malverzacije koje su se tu dešavale.
28.07.2021. u 13:53
get url
text

Kao što smo jučer objavili, u akciji Uprave kriminalističke policije MUP-a RS-a, a pod nadzorom Tužilaštva RS-a, juče su uhapšene tri osobe zbog sumnje da su počinili krivična djela - zloupotreba službenog položaja, iznuda i trgovina uticajem.

VEZANI TEKST - MUP RS uhapsio tri osobe, među njima i uposlenika Fonda za zaštitu životne sredine

Nezvanično saznajemo da su uhapšeni Nebojša Lukić iz Doboja, te Miroslav i Radomir Milanović iz Bijeljine.

Lukić je bio zaposlen u Fondu za zaštitu životne sredine RS-a, a vodio je Odjeljenje za implementaciju međunarodnih projekata. On se sumnjiči da je, vodeći proces oko davanja podsticaja, pokušavao da iznudi novac od stranaka, a posredstvom druge dvojice osumnjičenih.

- Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju u čijoj resornoj nadležnosti je i Fond za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost RS-a, podržava rad MUP-a i tužilaštva, a u vezi sa jučerašnjim događajima u ovom fondu. Ministarstvo podržava svaku aktivnost u borbi protiv korupcije i nezakonitog ponašanja u institucijama i u društvu generalno, i smatra da u toj borbi ne smije biti zaštićenih - saopćeno je iz ovog ministarstva.

Osuđujući određene informacije koje su se pojavile u određenim medijima, poručeno je da ministar Srebrenka Golić "niti je nervozna niti je u panici zbog hapšenja bivšeg zaposlenika Fonda za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost".

-Jednostavno ni jednog razloga za nervozu i paniku nema, niti će ih imati - naglašeno je u saopćenju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.