open-navfaktor-logo
search
Lord Bourne iz Velike Britanije
Ministar za vjeru u posjeti Sarajevu i Srebrenici
U organizaciji britanske humanitarne organizacije "Remembering Srebrenica" ministar za vjeru Velike Britanije Lord Bourne posjetit će Sarajevo i Srebrenicu gdje će čuti svjedočanstva preživjelih genocida i etničkog čišćenja. On će odati počast žrvama gencida u Memorijalnom centru i mezarju Srebrenica - Potočari.
27.08.2018. u 10:23
get url
text

Lord Bourne, koji će danas doputovati u Sarajevo, posjetit će različite vjerske objekte koji svjedoče vjerskoj raznolikosti grada.

- Tragedija Srebrenice drži vitalne lekcije za zajednice diljem Velike Britanije i služi kao stalni podsjetnik na važnost reagovanja na mržnju i fanatizam, gdje i kada god se pojave. Zahvalan sam na prilici da posjetim Srebrenicu i da se susretnem s preživjelima i odam počast onima koji su umrli. Bit će jako vrijedno da se dublje razumijevanje genocida u Srebrenici i čuti kako različite vjerske skupine mogu zajedno da rade na obnovi zajednica - rekao je Lord Bourne uoči svoje posjete Sarajevu i Srebrenici, saopćeno je iz britanske humanitarne organizacije. 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.