open-navfaktor-logo
search
Samit o Palestini
Ministar vanjskih poslova Bahreina: Želimo mir s Izraelom
Bin Ahmed je tokom ekonomskog samita o Palestini u Manami, glavnom gradu Bahreina, za list "Times of Israel" kazao da je "Arapska mirovna inicijativa" bila dobar nacrt za normalizaciju odnosa između Izraela i zemalja u regionu
27.06.2019. u 08:15
get url
text

Ministar vanjskih poslova Bahreina Khalid bin Ahmed Al Khalifa izjavio je da je Izrael zemlja koja treba da i dalje postoji, napominjući da njegova zemlja želi mir s Izraelom, javlja Anadolu Agency (AA).

Bin Ahmed je tokom ekonomskog samita o Palestini u Manami, glavnom gradu Bahreina, za list "Times of Israel" kazao da je "Arapska mirovna inicijativa" bila dobar nacrt za normalizaciju odnosa između Izraela i zemalja u regionu. Podsjetio je da su arapske zemlje 2002. godine Izraelu predložile "Arapsku mirovnu inicijativu" ali da je izraelska vlada odbacila takav prijedlog.

Pozvao je ovaj put Izrael da, ukoliko imaju određene prijedloge, da ih podijele s arapskim liderima.

-Dođite i razgovarajte s nama. Recite nam nešto o svojim prijedlozima - kazao je Bin Ahmed.

U Bahreinu je u srijedu završena dvodnevna konferencija koju su o bliskoistočnoj krizi organizovali Bahrein i Sjedinjene Američke Države, a koju su oštro osudile palestinske vlasti. Skup je slovio za prvi korak u predstavljanju američkog plana za rješenje palestinsko-izraelskog konflikta kojeg američki predsjednik Donald Trump naziva "Sporazumom stoljeća".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.