open-navfaktor-logo
search
Vlada KS
Ministar Šteta potpisao ugovor za nabavku novih 10 trolejbusa
U okviru ugovora za nabavku novih 25 trolejbusa sa firmom BKM Holding, danas je ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta, u prisustvu premijera KS Edina Forte i predstavnica EBRD-a i EIB-a Manuele Naessl i Sandrine Friscia, potpisao Ugovor za nabavku dodatnih 10 trolejbusa sa istom bjeloruskom kompanijom.  
02.12.2021. u 16:24
get url
text

Trolejbusi su opremljeni najsavremenijom opremom, u šta su se predstavnici Vlade Kantona uvjerili pri službenoj posjeti Minsku, nakon što je proizveden prvi sarajevski trolejbus. 

- Naša nedavna posjeta Minsku omogućila nam je da se uvjerimo u kvalitet i sigurnost novih trolejbusa. Nakon analiziranja stanja sa trenutnim vozilima, pregovora koje smo imali pri toj posjeti, te podrške EBRD-a i EIB-a, odlučeno je da ćemo nabaviti i dodatnih 10 trolejbusa, odnosno ukupno njih 35, koji će vožnjom bez kontaktne mreže moći zamijeniti i autobuske linije, čime ćemo znatno promijeniti sliku javnog prevoza u kantonu, ali i unaprijediti kvalitet života svih nas - rekao je ministar Šteta nakon potpisivanja ugovora.

Prvi trolejbus će u Sarajevo biti isporučen u januaru 2022. godine, dok se isporuka svih 25 očekuje do proljeća. Isporuka novih 10 trolejbusa na sarajevskim ulicama se očekuje u septembru sljedeće godine. 

- U toku je revolucija u javnom prevozu. Potpuno zanavljamo vozni park. Trolejbusi su prvi na redu. Kvalitet života u Sarajevu će se narednih godina poboljšati zbog unapređenja javnog prevoza. Ovo je prvi od mnogih koraka - istakao je premijer Forto.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.