open-navfaktor-logo
search
Obradovao navijače
Ministar sporta Italije: Nadamo se da će Serie A uskoro početi, ali još je nemoguće odrediti datum
Ministar sporta Italije Vincenzo Spadafora nada se da će moći dati zeleno svjetlo za nastavak Serie A, ali priznaje da je još uvijek nemoguće odrediti datum.
06.05.2020. u 16:18
get url
text

To je velika promjena u odnosu na njegove izjave od prošle sedmice, kada je predsjednicima klubova poručio kako bi trebali početi razmišljati o novoj sezoni.

VEZANI TEKST - Druga "velika" žrtva koronavirusa: Završena fudbalska sezona i u Italiji?

Profesionalni klubovi u Italiji počeli su individualne treninge ove sedmice.

Međutim, Spadafora je odbio davati bilo kakvu informaciju o nastavku Serie A.

- Fudbalski savez Italije predložio je protokol, koji će stručni odbor sutra procijeniti - kazao je Spadafora za italijanske medije, dodavši:

- Nadamo se da ćemo dati zeleno svjetlo, čak i ako je fudbal sport u kojem ne postoji mogućnost izbjegavanja kontakta i nije predviđena upotreba zaštite (maske i rukavice, op.a). Još jednom ponavljam svoj stav, koji je također stav vlade: nadamo se da će sezona uskoro početi, ali trenutno je još nemoguće odrediti datum. Moramo vidjeti kako će se razvijati krivulja zaraze u naredne dvije sedmice - kazao je Spadafora.

Posljednja utakmica u Serie A odigrana je 8. marta kada je Juventus pobjedom protiv Intera (2:0) preuzeo vrh tabele sa bodom prednosti ispred Lazija.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.