open-navfaktor-logo
search
Opasne poruke
Ministar odbrane Srbije povodom neustavnog dana RS-a: Predstojeće godine moraju biti u znaku srpskog ujedinjenja
Ministar odbrane Srbije Miloš Vučević poručio je povodom predstojećeg obilježavanja neustavnog dana Republike Srpske da Srbiju i RS niko ne može podijeliti.
03.01.2023. u 21:05
get url
text

Smatra predstojeće godine moraju biti u znaku "srpskog ujedinjena".

- Kao što zajedno obilježavamo Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, tako i ovog 9. januara šaljemo poruku da godine pred nama moraju biti u znaku srpskog ujedinjenja, jer u općoj krizi sa kojom se svijet suočava, jedino su sloga i jedinstvo garant slobode - poručio je Vučević.

On je istakao da je danas više nego ikada važna zajednička borba za očuvanje mira i stabilnosti, za slobodu, za državu i za živote ljudi.

- U ovim teškim i izazovnim vremenima izuzetno je važno da se zajedno, svim kapacitetima, borimo za očuvanje suvereniteta Srbije, u skladu sa Rezolucijom 1244 Vijeća sigurnosti UN - kazao je ministar odbrane Srbije za Srnu.

Dodao je i kako sabornost i jedinstvo Srbije i RS-a garantuje zaštitu srpskog naroda na Kosovu, "koji je stalno izložen nasilju, teroru i provokacijama od institucija samoproglašenog Kosova".

- Vi najbolje razumijete šta su neotuđiva prava jer se 31 godinu borite za njih, ne ugrožavajući prava drugih. Srbija će uvijek biti sa vama - zaključio je.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.