open-navfaktor-logo
search
Prijetnje na Facebooku
Ministar obrazovanja ZDK Spahija Kozlić zeničkoj policiji prijavio prijetnje smrću
Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta Zeničko-dobojskog kantona Spahija Kozlić prijavio je danas policiji prijetnju smrću koje su mu upućene putem društvene mreže Facebook.
26.04.2022. u 15:38
get url
text

Kozlić je to objavio i na svom Facebook profilu, na kojem je napisao kako su "očiti povod za prijetnju" odluka da se skrati trajanje nastavnog časa zbog niskih temperatura u školskim prostorijama uzrokovanih prestankom daljinskog grijanja u Zenici te preporuka da zbog bajramskih i prvomajskih praznika srijeda, 4. maj, bude neradni i nenastavni dan.

- Uglavnom, u prijetnji je stajalo da me treba "roknut u po glave". Slične prijetnje sam ranije zanemarivao, no više neću - napisao je Kozlić.

U izjavi za Fenu potvrdio je vjerodostojnost svog posta te istakao kako očekuje da će zenička policija istražiti slučaj te poduzeti odgovarajuće radnje.

- Više se ne osjećam sigurno ovom gradu - kazao je Kozlić.

Odluka da se zbog hladnoće nastavni čas skrati sa 45 na 30 minuta u najvećoj mjeri odnosila na škole u Gradu Zenica, gdje je 18 osnovnih i srednjih škola, koje su priključene na daljinski sistem grijanja, proteklih dana ili još uvijek nastavu realizira s 30-minutnim časovima.

- Očito je da i to nekome smeta. Neka policija sve ispita - kaže Kozlić.

On napominje kako su i još neki kantoni donijeli identičnu odluku te 4. maj, zbog preklapanja Međunarodnog praznika rada i Ramazanskog bajrama, proglasili neradnim.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.