Radnici se žalili

Ministar finansija u Vladi KS: Uz veliki napor isplatili smo plaće za ovaj mjesec

Objavljeno: 15.11.2019. u 15:05 Autor: E. H.

S obzirom na to da su se uposlenici žalili na kašnjenje plaće, ministar ističe da je ona ipak bila u predviđenom roku

Ministar finansija KS Amel Kovačević

FOTO: Damir Hodžić

Proteklih nekoliko dana uposlenici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, te uposlenici Kantonalnog javnog preduzeća ZOI'84 i Univerziteta u Sarajevu javljali su se redakciji Faktor zbog kašnjenja plaća za novembar.

Uposlenici su izražavali zabrinutost zbog neisplaćivanja plaća, a nepoznat im je bio i razlog kašnjenja.

Ministar finansija Kantona Sarajevo Amel Kovačević u autorizovanoj izjavi za Faktor je pojasnio da je plaća isplaćena 13. novembra jer je izvršena tranzicija na novi informacijski sistem.

- Dakle, obrada finansijskih podataka u Ministarstvu finansija KS doživjela je veliku promjenu. Mi smo sistem, koji je bio zastario, koji nije bio stabilan, funkcionalan i koji je bio spor zamijenili novim. To je zahtijevalo da više od 200 budžetskih korisnika na novi način dostave svoje podatke o plaćama. Neki od budžetskih korisnika to nisu uspjeli da završe u vremenu koje je bilo predviđeno, ipak uz veliki napor kolega plaća za ovaj mjesec je isplaćena u predviđenom roku. Urađen je veliki posao koji će nam ubuduće olakšati poslovanje – kazao je Kovačević.

S obzirom na to da su se uposlenici žalili na kašnjenje plaće, ministar ističe da je ona ipak bila u predviđenom roku.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije